Фолклорна Секција

Културно Уметничко Друштво Св. Кирил и Методиј Штутгарт

Драги наши љубители на Македонската Музика и Фолклорот !
Ајде заедно да заиграме, нашите чеда да ги научиме и нашето македонското оро, гордо да го развиеме.
По долги години да ја оживееме и обновиме нашата фолклорна традиција во Штутгарт и оклината.
КУД Св. Кирил и Методиј од Штутгарт врши уписи на членови од 6 годишна возраст. Заинтересирани можат да се пријават на веб страницата под Проекти/Регистрирање > Тема/Проект:(одберете) Фолклорна секција.
Нашите кореографи [ Дани, Јуле и Атанаско] кои се со големо искуство, љубов и познавање према нашиот Македонски Фолклор се радуваат на секој нов член и со голема гордост го пренесуваат нивното знаење за зачувување на нашите традиции.
Ве очекуваме да се дружиме и играме заедно.

Адреса


Ilsfelder Straße 10
70435 Stuttgart

Контакт


Можност за донирање на банковно конто


Mazedonische Orthodoxe kirchliche Gemeinde
St. Kiril und Metodij e.V.

IBAN: DE40600501010001180699
BIC: SOLADEST600
Име на Банка: BW-Bank Stuttgart