БогослужбиАктуелно Време Зона Берлин
© Sv. Kiril i Metodij Stuttgart

  Празник Ден Датум Почеток
1    Бадник   Понеделник 06.01.2020 11:00 часот
2    Божик   Вторник 07.01.2020 11:00 часот
3    Богојављение - Водици   Сабота 18.01.2020 14:00 часот
4    Св.Атанасиј   Недела 02.02.2020 11:00 часот
5    Сретение Господово   Недела 16.02.2020 11:00 часот
6    Задушница   Недела 23.02.2020 11:00 часот
7    Св.Јован Крстител (I и II наоѓање на главата)   Недела 08.03.2020 11:00 часот
8    Младенци   Недела 22.03.2020 11:00 часот
9    Велики Петок   Петок 17.04.2020 20:00 часот
10    Велика Сабота   Сабота 18.04.2020 23:00 часот
11    Велигден   Недела 19.04.2020 11:00 часот
12    Ѓурѓовден   Недела 10.05.2020 11:00 часот
13    Св.Кирил и Методиј   Недела 24.05.2020 11:00 часот
14    Поклади   Недела 14.06.2020 11:00 часот
15    Св.Амос,Ероним,Августин   Недела 28.06.2020 11:00 часот
16    Петровден   Недела 12.07.2020 11:00 часот
17    Св.Јован Крстител (одсекување на главата)   Недела 13.09.2020 11:00 часот
18    Собор на сите Македонски Светители   Недела 04.10.2020 11:00 часот
19    Св.Апостол Тома   Недела 18.10.2020 11:00 часот
20    Св.Прохор Пчински   Недела 01.11.2020 11:00 часот
21    Св.Козма и Дамјан   Недела 15.11.2020 11:00 часот
22    Св.Апостол Матеј   Недела 29.11.2020 11:00 часот
23    Св.Апостол Андреј Првповикан   Недела 13.12.2020 11:00 часот
24    Св.Никола   Недела 20.12.2020 15:00 часот


Свети Боже, Свети Силни, Свети Бесмртни, Помилуј не.

Слава ти Боже наш Слава ти>>> † Kако да се однесуваме во храмот <<<